Блог

Къде са създадени най-добрите часовници?

Къде са създадени най-добрите часовници?
Най – добрите часовници?

Със знанието идва и вкусът и задаването на въпроса „къде са направени най-добрите часовници?“ Ще трябва да зададем няколко, дори по-точни въпроса:

  • Какви видове часовници се считат за “най-добри”?
  • Какво харесваме – Злато? Сребърен? Platinum?
  • „Най-скъпо“ означава ли най-доброто?

В тази статия ще се опитаме да отговорим на тези въпроси, както и да дадем някои отговори на въпроса за заглавието: къде всъщност са направени най-добрите часовници? Надяваме се тази статия да послужи като въведение за вас в света на скъпите, интересни часовници.

Какви видове часовници се считат за “най-добри”?

Ако просто говорим за репутация “какви часовници се считат за най-добри”. В този случай е просто. Попитайте някой, където са направени най-добрите часовници.

Може да получите отговор като Швейцария. Швейцария произвежда някои от най-известните марки в света, включително Rolex. Подобно на сирене, ножове и банкови сметки, „швейцарският часовник” – най-висококачественото производство и изработка. С десетките си марки – освен Rolex, като Oris, Omega и Maurice Lecroix – се считат за едни от най-добрите в света.

За други швейцарският часовник не е сред най-добрите в света, той е просто най-добрият в света.

Това, разбира се, обикновено се отнася до вид часовник – екстравагантният часовник или дори джобния часовник. Ако искате да попитате „къде се правят най-добрите часовници“, Швейцария наистина може да бъде задоволителен отговор за вас. Но какво, ако вкусовете ви се различават от типичната цена, предлагана от марки като Rolex?

Какво харесваме – Злато? Сребърен? Platinum?

Фирми от цял свят внасят своите благородни метали, така че няма конкретно „място“, където да се правят златни часовници или където се правят сребърни часовници. Но нашите предпочитания в часовниците ни казват нещо за нашия вкус в тях.

Може би златният часовник Rolex от Швейцария представлява най-доброто за един човек. Но за друг човек, часовникът с компютърно-подобни функции може всъщност да е „най-добър“.

Ако случаят е такъв, имаме друг вид часовник, който да разглежда “най-добрия” – електронния часовник.

С електронните функции идват все по-напреднали технологии, включително функции за глобално позициониране. Търсите ли никога да не се изгубите в гората? Може би часовникът Suunto GPS е часовникът за вас. Къде са направени часовниците Suunto? Финландия. Много хора гледат на часовника на Suunto GPS като един от най-добрите за водене на раздели на вашето местоположение, а това дава още една причина да се обърнете към Европа за най-добрите часовници в света.

„Най-скъпо“ означава ли най-доброто?

Ако искате “най-добрия” GPS часовник, може да се справите добре например с часовника на Suunto GPS, но ако искате да гледате най-скъпите часовници, ще трябва да се бръкнете дълбоко в портфейла си.

През 2008 г. списание „Форбс“ определи часовника „Хенри Грейвс“ като най-скъпо закупения часовник в историята. Какво донесе на пазара? Е, не беше току що закупен на пазара, а по-скоро на търг. И това привлече поразителните $ 11,002,500.

С “най-скъпите” стандарти за часовник, този часовник е най-добрият в света и напълно засенчва повечето други часовници – от компютъризирания електро-часовник до часовниците с диаманти, злато и платина.

Решихте ли какъв часовник е вашият любим? Смятате ли, че ще носите скъп Rolex от Швейцария или компютъризиран часовник от Финландия?

Това, което считате за най-добрия часовник в света, зависи от вашите критерии за часовник. Сега, когато видяхте, че някои от най-добрите часовници в света наистина са направени, ще имате по-добра представа за вида на часовника, който предпочитате, както и къде да ги намерите в бъдеще. Не забравяйте да държите очите си отворени и може откриете някои от най-добрите часовници да се продават в близост до вас.

Споделяне: