Блог

Историята На Дизайнерската Скандинавска Марка AXCENT

Часовниците Аxcent с Скандинавска марка часовници създадени през 1996 г. в Стокхолм, и се развива от липса на съществуващи часовници с впечатляващ Nordic дизайн, с качество и изгодни цени. Тази идея се ръководи с екип от водещи и всепризнатата скандинавски дизайнери за създаване на марка часовници въз основа на мотото; „Когато изкуството става часовник, без да струва цяло състояние.“

Главната компания Klockgrossisten и Norden AB, един от най-големите търговци на часовници на дребно и търговци на едро в Северна Европа, също така е собственик на водеща верига магазини за часовници Ur & Penn, създадена през 1943 г., с 42 реномирани магазини, разположени в Швеция, създава обширни познания на пазара.

Мотото на Часовници AXCENT :
„Когато изкуството се превръща в часовник, без да струва цяло състояние“

Символът на Часовници AXCENT
Скандинавската компания за часовници AXCENT впечатлява с комбинация от мода и скандинавски дизайн на атрактивни цени.

Модното изявление – винаги преди времето – Компанията за часовници AXCENT осигурява всичкo с най-новия дизайн на аксесоари.

Часовниците AXCENT не трябва да се възприемат само като часовник в самата функция е часовник – но и е моден аксесоар.

Идеята на часовниците произвеждани от AXCENT е да се комбинира часовник – с вашето облекло , обувки , чанти – или просто настроението ви. Компанията има проект не само за всеки случай, но и за всеки вкус и емоция, няма възраст или националност. Запазване на разходите на ниско ниво дават възможност на нашите клиенти непрекъснато да подновявят тяхната колекция от часовници AXCENT.

Часовници AXCENT : Проектирани с Шведски Дизайн

Днес, часовника е много повече от просто аксесоар за време. Той е моден детайл, той проектирано бижу. Много известни модни къщи вече проектират часовници. Gucci, Armani, Chanel с само част от дизайнерите, които, в допълнение към слънчеви очила и дамски чанти, успешно са включени часовници в техните допълнителни продукти.

Компанията за часовници AXCEN е един от най-известните производители на дизайнерски часовници в Швейцария. Тяхната бизнес концепция е модерен дизайн на разумни цени. Часовникът трябва да бъде нещо повече от часовник, той трябва да е нещо специално. В същото време, той не трябва да струва толкова много, колкото на струва часовника на Gucci.

Дизайнери на Axcent черпят вдъхновение от естествената красота на Швеция и нейната култура. Часовниците трябва да се чувстват шведски, но и да са подходящи за международния пазар. Axcent събира двата утвърдени дизайнера и неизвестни таланти да им помогне да постигнат тези цели. Преди няколко години, те се свързаха с Училището по изкуства, занаяти, и дизайн в Швеция – най-уважаваната школа за дизайн. Axcent иска да укрепи своята принадлежност към шведски дизайн, като в същото време даде нов шанс на таланта. Няколко студенти започват кариерата си като неизвестни дизайнери на Axcent и в продължение на време те стават утвърдени имена в дизайна.

Daniel Jakobsson, графичен дизайнер в Axcent, е отговорен и за маркетинговата продажба. Преди да отиде на работа в Axcent, той е на свободна практика, проектира обложки за плочи и плакати. Той разказва, че всеки семестър студентите от училището по изкуства представят проекти за часовници и Axcent произвежда най-добрите. Като цяло, това отнема не повече от една година за идеята и чертеж да се превърне в реалност : часовник, който може да се намери в магазините. В най-добрия случай, целият процес отнема само два месеца.

„Шведският дизайн е изключителен, прост, и дискретен, без да е скучен“, казва Daniel Jakobsson. „Шведите имат око за дизайн и са наясно с личността зад часовника. Не е необичайно за един човек да дойде и да се информира за конкретен дизайнер „, добавя той.

Днес, часовници Axcent се продават в Европа, Азия, Канада и Африка. В Стокхолм, те се продават на NK Детайли и Ur & Penn, и в Arlanda International Airport. Часовниците Axcent с спечелили награди за своите часовници и е представени в Музея на модерното изкуство в Сан Франциско.

Споделяне: