Блог

Защо швейцарските часовници са толкова добри?

Защо швейцарските часовници са толкова добри?Независимо дали е последвано от думите „банкова сметка“, „армейски нож“ или „сирене“, много от нас имат положителни асоциации, към марки и продукти, свързани с Швейцария. Дали тези продукти са произведени в Швейцария или не, често не е от значение – ние просто се наслаждаваме на надписа “Swiss Made” върху него.

Същото е и с часовниците. В продължение на години идеята за часовник с надпис “Swiss Made” влага чувство за елегантност и класа на часовниците на китките ни. За мнозина, дори и фалшивите швейцарски часовници си струват да се купуват за по-ниска цена, само дори заради външния вид имитиращ швейцарски часовник.

Защо Швейцария има такава репутация в производството на някои от най-добрите световни часовници? Дали е просто мит, или наистина има нещо друго? В тази статия ще разгледаме идеята и ще попитаме защо швейцарските часовници са толкова прекрасни?

История на швейцарските часовници

Настоящата ни идея за думата “часовник” обикновено се свързва с ръчен часовник, който днес познаваме като най-популярния тип часовници. Въпреки че днес това е така, ръчните часовници не винаги са били най-популярните налични часовници, а дори преди 20-ти век дори са били считани за нечовешки.

Знаете ли, че Швейцария се занимава с часовникарство от самото начало и дори печели репутация за правенето на фини часовници още през 16-ти век, поставяйки стандарт за качество. Швейцарски изобретатели са помогнали да се премине през историята на часовника, с особено участие в автоматични или самонавиващи се часовници.

През 20-ти век, в който се наблюдава все по-нарастваща популярност на часовниците, Швейцария има иновативна и новаторска технология. Например, първите електронни кварцови часовници са разработени в Швейцария през 60-те години. Въвеждането на електронни технологии в часовниците продължава да напредва и до днес, тъй като GPS часовниците стават все по-популярни.

Швейцарското име

В Швейцария часовникарството е само по себе си изкуство, начин за изразяване на индивидуалност. Наистина ще се затрудните да намерите друга страна с репутацията в часовникарството, която Швейцария притежава.

Споделяне: